Szeb, Máté, Fló

Naplószerű, amibe csak nagyritkán van időnk írni

Monday, January 08, 2007

Karácsonyi képek, jaguári fejlemények

Jönnek a fogak! Felül türemkednek, és Sebőce egészen odavan. Éjszaka mi is, mert nem alszik, csak forgolódik, és folyton a cicire vágyik. Napközben is fáradékonyabb a szokásosnál.
Kisfiunk már egészen ügyesen ül, de azért még mindig kipárnázom a körnéykét, mert ha nem, jusztis eldől, és beveri a fejét. Ma azt csinálta, hogy amikor elfáradt a játékban, odakúszott hozzám, fejét lábamra hajtotta, és megfogta a kezem. Azt mondta ezzel: "Anya, éhes vagyok és álmos, hamar-gyorsan, etessél meg." Hihetetlen ez a kisbogár!
Az evés, hát, az még mindig nem nagyon megy, sőt, talán azért, mert jönnek a fogai, nincs is nagyon ínyére a dolog. Száját most is nagyra tátja, amikor a kanál közelít, de alattomban kicsire zárja, amikor az éppen áthaladna a száján. Így aztán a jófalatok zöme az állán landol. Hameg mégis sikerül némi ennivalót becsempészni a szájába, akkor meg nevetni kezd, és azzal ki is köpködi, szerte a világba a kajeszt. Jókis humorérzéke van nekije.
Lassan már négykézlábazik is, bár még mindig csak előre-hátra himbálja magát, és mikor elindul, akkor kiterül.
Az elalvás, hm, az továbbra sem zökkenőmentes. Az első szunyára a babahordókendőben is hajlandó, a második már szigorúan csak az ágyunkban fogyasztható. Néha evés után bealszik, de néha elébb ringatni kell, hogy lenyugodjon. Esténként - ó, ezt imádom a legjobban - fürdés után már rettentően álmos és éhes. Fürdés előtt szépen komótosan mindent odakészítek az ágyunk mellé: kislámpát, vizet, könyvet, és párnákokat. Fürdés után apóca felöltözteti az addigra már nyekergősre fordult porontyot, és azon melegében anyócának feltálalja. Általában 5 perc után már szunyál, de még mindig eszik. A végleges elalvás úgy fél-egyórát is igénybe vehet. Amit aztán csöppet sem bánok, mert legalább olvashatok kedvemre. Haelaludt, irány a kiságy, ha felébred, akkor tovább etetgetem a mi ágyunkban, és csak később költöztetjük át a szobájába.

Rowan és Seb szánkózik, zikzik
Ajándékbontogatás
Szilveszterkor északon Útban a nyaralóhoz

0 Comments:

Post a Comment

<< Home